info pro rodiče

16.09.2020 15:20

JAK SE ZACHOVAT PŘI NACHLAZENÍ:

 

Pro dětský věk je charakteristický zvýšený výskyt respiračních onemocnění s teplotami, zejména na podzim.Je nutno zdůraznit, že děti nákazu COVID-19 prodělávají bezpříznakově.

1. Před odchodem do MŠ, školy ověřte, zda dítě nemá známky akutního infektu- teplota,kašel, rýma, průjem,ztrata čichu ,chuti,bolesti svalů, kloubů,schvácenost, bolesti břicha.....

2.Mírnou rýmu či občasné zakašlání nepovažujeme za důvod k vyřazení z kolektivu.

Jednoznačným důvodem je teplota nad 37,5 stC,kašel draždivy,suchý, vlhký, rýma., schvácenost, bolesti břicha, zvracení,průjem, ztráta čichu a chuti....

3.Dítě s těmito příznaky nechte doma, léčba bude symptomatická:

klidový režim- zůstat doma, pokud nebude teplota může dítě na krátkou procházku, pobyt na zahradě mimo dětský kolektiv, dostatek tekutin, při rýmě vyplachujte nos mořskou vodou, podávejte kapky do nosu, smrkejte.Na kašel podávejte sirup dle charakteru kašle.Poři'dte si vitamín C a D.

Pokud potřebujete OˇCR vystavíme Vám , pokuste se využít celých 9 dní jak je doporučeno.Pokud se stav během 3-4 dů nezlepší, volejte

4. Zdravotní stav s námi konzultujte telefonicky, není nutno ihned běžet na kontrolu s prvním příznakem respiračního infektu.

Na vyšetření k nám do ordinace se objednávejte předem ,telefonicky .Většina dětských infektu nevyžaduje vyšetření lékařem. 

5 .Pokud se dítě po překonání infektu jeví zdravé není potřeba kontrolního vyšetření lékařem.Návrat do kolektivu  je možný po 10 dnech od prvních příznaků.Návštěvou v ordinaci ,pobytem v čekárně vstupujete do rizika další nákazy.